U bent momenteel niet ingelogd.
    Bezig met inloggen..
Tourspel 2024 is in volle gang
Welkom bij Cyclingmaster, het leukste en spannendste wielerspel van Nederland! Ons Tourspel 2024 is gestart, maar je kunt nog altijd een team maken en meedoen, bv. bij je favoriete subleague! Vragen of suggesties? Laat het ons weten via e-mail of Twitter!

Cyclingmaster: waarom meedoen?

Waarom zou ik aan dit spel meedoen?
De belangrijkste reden om dit spel te spelen is vanwege het geweldige spelconcept. Een soortgelijk spelconcept werd tussen 2001 en 2009 georganiseerd door Rabobank en het Algemeen Dagblad als het zogenaamde Rondemaster-spel. Toen het AD in 2009 met het spel stopte, stond er een vervolginitiatief (Tourcoach) op en toen deze in 2015 geen Girospel organiseerde, zijn wij opgestaan. Dit spelconcept is een beetje de Jeannie Longo van het vrouwenwielrennen: niet kapot te krijgen.

Wat is er zo leuk aan dit spelconcept dan?
Je hebt vast wel eens meegedaan met een wielerpooltje. De renners krijgen vaak fictieve prijzen en jij moet vooraf een voorselectie maken (bv. Telegraaf-spel, DVHN-spel, Scorito-spel), die je per etappe kan speciferen. Het gevolg van dit soort spellen is dat je in je voorselectie van 20 man de 10 beste sprinters en de 10 beste klassementsmannen kiest. Gevolg: iedereen heeft vrijwel hetzelfde team en vervolgens kun je per etappe alleen nog kiezen tussen je sprinters en je klimmers. En als dan net een van de pareltjes uit jouw selectie in de tweede etappe op een dalende overwegboom botst en afstapt, dan is voor jou de pret al weer voorbij.

Bij Cyclingmaster.nl gebeurt dat niet. We werken niet met voorselecties of 1 team voor de hele ronde. Elke dag kun jij je team weer aanpassen zodat de gevolgen van renners die afstappen of onfortuinlijk uit koers worden gezet minimaal zijn. Dit heeft de volgende effecten:

  • Het spel blijft tot het einde spannend! Je zit niet drie weken vast aan je renner als die in etappe 2 al moet afstappen. Doordat je dagelijks je team kan aanpassen, blijven de verschillen klein. Ga je misschien niet het eindklassement winnen? Dan strijd je nog tegen je vrienden in je subleagues. Of kun je punten verdienen voor de jaarranking.
  • Dit spel wordt niet gewonnen door de kantinejuffrouw. Het spel beloont wielerkennis: je hebt voordeel als je meer wielrenners kent dan Cavendish en Contador. Om te winnen moet je bij dit spel ook de Battaglin's, de Belletti's en de Bevin's van het wielerpeloton kennen.
  • De koopprijs van de renners is accurater dan bij andere spellen, doordat de prijzen automatisch veranderen aan de hand van de dagprestaties (zie spelregels)

Poe poe! Moet ik dagelijks een team maken?
Je kan dagelijks een team maken, maar dat hoeft niet. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor de start van het spel (of gedurende het spel) een specifieke selectie voor alle toekomstige etappes gereed zetten.

Om te voorkomen dat je desondanks toch een keer geen (complete) selectie hebt, hebben we bovendien twee extra geheugensteuntjes gebouwd:

  • Herinneringstweets: onze Twitter-bot (@CyclingmasterN2) stuurt dagelijks exact 1 uur voor aanvang van een etappe een herinneringstweet. Volg @CyclingmasterN2 om deze tweets te ontvangen! Je krijgt dan ook dagelijks een seintje wanneer de uitslag is verwerkt en de markt weer is geopend. Handig!
  • Deadline-assistent: onze deadline-assistent stuurt een geautomatiseerde email naar deelnemers van ons spel, indien zij geen team hebben gemaakt voor die etappe (tenzij de deelnemer de deadline-assistent uit heeft gezet). Klik hier om te zien hoe het werkt.

Kunnen we prijzen winnen dan?
Jazeker! De afgelopen jaren zijn prijzen voor de winnaars ter beschikking gesteld door onder andere Team LottoNL-Jumbo, Wielerrevue magazine, Team Roompot, Sportvoedingwebshop.com en profrenners als Bauke Mollema, Martijn Tusveld en Thymen Arensman. Bekijk de prijzen van ons huidige spel op de prijzenpagina.

Je kan daarnaast ook een subleague maken met je vrienden en daarbinnen bepalen of je gaat spelen voor een krat bier of voor je playstation. Wij leveren het platform; jullie maken het onvergetelijk (of zoiets).© 2015-2024   www.cyclingmaster.nl
header-photo is copyright of Getty Images